fredag 16. november 2012

10 tips til en bedre utstilling!

  1. Lag en attraktiv utstilling. Se litt på nettet eller i butikker hvordan tilsvarende produkter blir stillet ut. Ta bilder av det du liker og samle inn ideer. Sett opp prøveutstillinger hjemme og få tilbakemelding fra venner og familie.
  2. Ikke legg alle produkter flatt på benken. Da går folk forbi og ser alt du ha på få sekunder.
  3. Ikke ha for lite på standen. Har du ikke mange produkter, del standen med en venn med utfyllende produkter.
  4. Ha pris lapper på alle varer, hvis folk ikke kan se prisen da regner de med at det er dyrt.
  5. Bruk esker, hyller, korger eller lignende for å lage utstilling i forskjellige høyder. Dekk gjerne over utstillingen med en lys bakgrunn så produktene synes godt.
  6. Husk god belysning, det er mørkt for mesteparten av åpningstiden, så sikre at du har nok lys. Men for all del ikke blend kunden. Ett spotlys midt i sikte, får kunden til å gå raskt forbi din stand.
  7. Tenk utradisjonelt med utstilling av produktene dine og skap dybde og struktur i utstillingen, slik at folk kan stå litt, grave eller kikke.
  8. Skilt bra! Vis hvem du er. Ha visittkort klart, ha et skilt med din logo synlig, ha et produktark med mer informasjon om din virksomhet. Få fargene på standen til å koordinere med din logo. Hold profilen din konsistent.
  9. Bruk plassen foran din bod eller telt til å forlenge salgsarealet ditt. For dere med boder, bruk plassen innvendig for å lage større salgsareal. Du mister litt plass å stå på, men da blir det enda mer koselig.
  10. Ha et system for det praktiske. Plass til kaffekoppen og kasseapparatet er viktig om du skal holde orden på ting. 

Trenger litt inspirasjon? Sjekk Pinterest eller Stall style  or Show me your booths  on FlickrUtstillerens beste utstillingstips: Smil, skap stemning i boden din!  Hold deg varm, ta med termos og mat. Jeg liker best butikker der du må grave deg fram til skattene, så jeg kjører nok en mer rotet stil enn andre. Gjøre det trivelig og innbydende for kundene slik at de får lyst til å komme inn til meg på besøkLag en utstilling som fanger oppmerksomheten. Nå er ikke jeg en erfaren utstiller. Men jeg er opptatt av fine og oversiktlige utstillinger av varene. Vær kreativ!  Mye lys på produktene, hjemmekoselig følelse, og ikke minst JUL! Samle like farger og kategorisere varer, slik at det er lett for kunden å finne fram i varene.