mandag 22. oktober 2012

Søre Skogen

Søre Skogen er et økologisk småbruk som ligger i Skjold, her holder pilfletter Drude Isene til sammen med sin familie.

Gården ligger for seg selv i skogen, ca.35 min. kjøretur fra Haugesund. Her er det hagebruk, blomster, eng med løvetann, en silo omskapt til et tårn, pilhytter, pilgjerde og piltrær. Dette er et livsstilsbruk der hest, høns, sauer og ender holder til, for ikke å glemme grisen Borgfrid som er ekspert på å luke skvalderkål! (det hender hun smaker på produktene i grønnsakshagen og....)


Drude har hatt et kjærlighetsforhold til pil i mange år, og i 2004 startet hun med å holde kurs  i «gamlefjøset» på gården. I tillegg pakker hun ofte bilen full for å reise land og strand rundt for å lære andre dette gamle håndverket.
«Det er utrolig flott å se hvilken glede det gir folk å skape noe med egne hender, og hvordan materialet, rytmen i flettingen, og gjentagelsene, skaper en egen ro» sier Drude. Hun forteller at hun ofte får foreninger, kollegaer og vennegjenger på fletting i fjøset, og at folk er glade for å gjøre noe sammen. Latteren sitter løst, kaffikoppen er innen rekkevidde, og alle går stolte hjem med minst et selvlagd mesterverk!

«Julemarkedet i Haugesund gir en flott ramme å få vist fram mine produkt. Her er det god gammeldags julestemning, og et fokus på håndverk og produkter en gjerne ellers ikke finner andre steder» sier Drude.

Hun er i full gang med å flette hjerter, kremmerhus, juletrær og andre produkter til årets marked.
« Jeg ser fram til julemarkedet, det er trivelige dager, kjekke folk og god stemning. I år er det i tillegg bestilt godt vær, så da skal alt ligge til rette for å slå alle besøksrekorder!»

Produkter: Flettet pil; kurver, hjerter, kremmerhus og juletrær

Priser fra 90,- til 1900,-

 

 


  

Du finner Drude og pil produktene hennes på Søre Skogen Pil sin bod nr. 61 under hele 2012 Julemarked i Haugesund.